Filippijnse patatas, mysterieuze verdwijiningen en een rokende vuilnisberg


Inhoud:

Smokey mountain in de Filippijnen is een van de grootste vuilnisbelten ter wereld. Duizenden kinderen wonen en werken hier bovenop het rokende afval. Ze proberen in leven te blijven met het zoeken, sorteren en verkopen van wat de vuilniswagens brengen. Samen met Sharilla en Jochem voert Pieter actie voor deze kinderen. Ze krijgen in hun schoolvakantie de kans om het geld van hun actie zelf te gaan brengen. Maar als ze onderweg het pad kruisen van een gestoorde Filippijnse dokter, gaat het mis.

Ongewild raken ze betrokken bij de mysterieuze verdwijning van kinderen van Smokey mountain. Een keuze is er niet. Ze moeten de strijd met een onvoorspelbare vijand aangaan. Het leidt tot een onwaarschijnlijk spannend avontuur, waarbij verliefdheid, een spookschip, een tennisballenkanon, een slaapwandelaar, giftige kogelvis en een gestolen nier een belangrijke rol spelen.

De pers over Filppijnse patatas , mysterieuze verdwijningen en een rokende vuilnisberg:
‘Spectaculair avontuur, meeslepend en actueel.’ ( Haagsche Courant)
‘Razend tempo en buitengewoon spannend.’ (Nederlandse bibliotheekdienst).

Meningen van lezers:
Naam: Brittany, Leeftijd: 15, Gelezen boek: Filippijnse patatas
Wat vond je ervan: Ik vond het heel erg spannend maar ik vind het vooral goed dat er in de boeken veel aandacht word besteed aan de kinderrechten, zo is het lezen van deze boeken niet alleen leuk maar ook nog heel erg leerzaam. In de boeken zit ook veel humor wat ‘t minder zwaar maakt, ik zelf vind vooral Jochem erg grappig.

Naam: Hugo, Leeftijd: 11, Gelezen boek: Filippijnse patatas
Wat vond je ervan: Ik vond ook dit boek echt super goed. Ik heb ze bijna allemaal gelezen. Mijn oma hoorde mij over die boeken en is ze ook gaan lezen. Die vindt ze nu ook erg leuk. Een meisje uit mijn klas is ze ook door mij gaan lezen en vindt ze ook leuk. Mijn vader en moeder vinden ze ook erg leuk. Wij thuis vinden uw boeken beter dan Harry Potter!!!!!!!!

Naam: Vivien , Leeftijd: 10, Gelezen boek: Filippijnse patatas
Wat vond je ervan: ik vond het een heeeeeel leuk boek, omdat er veel spanning in zat en er veel grappen in zitten

Naam: Annette, Leeftijd: 13, Gelezen boek: Filippijnse patatas
Wat vond je ervan: Ik vond het superspannend ik houd erg van spannende boeken maar zo’n spannend boek had ik nog nooit gelezen. De grappen van jochem in het verhaal zijn ook geweldig!

Algemeen:
Hardcover: 315 pagina’s
ISBN: 9044311735
Uitgever: House of Books

Ebook: PDF – 315 pagina’s.
ISBN: 9789491671067
Uitgever: Hoogenboom dreamwork