Koninklijke geheimen, gillende geiten en Nepalese hamburgers

 

Inhoud:
Pieter en Jochem willen ver van huis meelopen in een protestmars tegen de kinderarbeid. Hiervoor krijgen ze vrij van school. Op weg naar Azië, lopen de zaken echter volledig uit de hand. Een noodlanding in de eeuwige sneeuw van het Himalayagebergte en de ontmoeting met de mysterieuze Julia, vormen het begin van een zenuwslopend avontuur.

Julia kent een geheim dat de miljoenen straatarme kinderen in Nepal de kans geeft op een betere toekomst. Maar de op macht en rijkdom beluste nieuwe koning van Nepal is haar op het spoor. Als hij het geheim te weten komt zal alles verloren zijn. Bij hun wanhopige pogingen om uit handen van de koning te blijven moeten Julia en de jongens tot het uiterste gaan. Hierbij spelen een halve prinses, kale monniken, een rijdende wasmand, gillende geiten, een nepkroon, een dubbelganger, de liefde en een vreemdsoortige slee, een belangrijke rol.

De pers over Koninklijke geheimen, gillende geiten en Nepalese hamburgers:
‘Dit boek lees je in en ruk uit, zo spannend is het.’ (boek magazine)
‘Een zenuwslopend avontuur.’ (Zo zit dat)

Meningen van lezers:
Naam: max, Leeftijd: 12, Gelezen boek: koninklijke geheimen…
Wat vond je ervan: Ik vond het een heel spannend boek en de andere boeken van u ook maar deze vond ik het leukst en ik verheug me op het volgende boek.

Naam: Alicia, Leeftijd 14, Gelezen boek: Koninklijke geheimen…
Wat vond je ervan: Ik vond het een geweldig boek. Het was zo leuk dat ik het boek aan het lezen was toen de koning van Nepal net erg in het nieuws was. Ik heb ook u andere boeken gelezen en ik hoop dat er nog veel meer komen. Ik ben echt een super grote fan van u en mijn moeder trouwens ook.

Naam: Annelot, Leeftijd: 12, Gelezen boek: koninklijke geheimen…
Wat vond je ervan: Ik vond het een super leuk boek en nu hou ik er mijn boekbespreking over! Ik hoop dat iedereen het boek dan leuk zal vinden. Ik heb ook de andere delen gelezen en ze zijn echt heel super! En ik vind de grapjes van Jochem ook altijd leuk om te lezen.

Naam: Tjeerd, Leeftijd: 13, Gelezen boek: koninklijke geheimen…
Wat vond je ervan: Ik vond sowieso alle boeken geweldig, maar Koninklijke geheimen…, vond ik het beste. Veel spanning, humor (Jochum en zijn films), en het leest identificerend voor mij. Ik ga helemaal mee met het verhaal. Je zou willen dat je er zelf middenin zit.

Algemeen:
Hardcover: 303 pagina’s
ISBN: 9044314378
Uitgever: House of Books

Ebook: PDF – 303 pagina’s.
ISBN: 9789491671098
Uitgever: Hoogenboom dreamwork