Russisch ijs, plastic slippers en een gezonken vliegtuig

 

Inhoud:
In dit boek winnen Pieter, Jochem en Karlijn een prijs met hun hulpactie voor Russische straatkinderen: ze mogen naar Moskou. Na een ruzie over haar hoofddoek besluit hun klasgenoot Shadi om weg te lopen van huis en met ze mee te reizen. Bij aankomst in Rusland is ze echter spoorloos. Dit betekent voor Pieter, Jochem en Karlijn het begin van een wanhopige zoektocht.

Maar al snel gaat het niet meer alleen om Shadi. In het razend koude Siberië komen ze samen met een groep Russische kinderen terecht in een dorp met een geheimzinnige leider. Deze man heeft een ongelofelijk en levensgevaarlijk plan. Een plan dat gevolgen heeft voor de toekomst van alle mensen. Pieter en de anderen gaan tot het uiterste bij hun pogingen om een ramp te voorkomen en zelf te overleven. Hierbij spelen een Spaanse hond, een duikboot, sneeuwscooters, een op hol geslagen trein, een ijshockeyteam en een school voor Flamenco danseressen een belangrijke rol.

De pers over Russisch ijs, plastic slippers en een gezonken vliegtuig:
‘Een echte pageturner vol onverwachte en verrassende wendingen.’ (Leessfeest.nl)
‘Een spectaculair avontuur. James Bond voor jongeren.’ (Utrechts Nieuwsblad)

Meningen van lezers:
Naam: Juna, Leeftijd: 12, Gelezen boek: Russisch IJs…
Wat vond je ervan: Ik vond ook dit boek superspannend en grappig tegelijk. Ik ben eigenlijk begonnen met lezen door de titels.. ze trekken gelijk de aandacht. Alle boeken zijn wel altijd heel verrassend en ze zijn ook niet oppervlakkig, ze gaan wel ergens over maar dan luchtig verteld. Dat vind ik zo leuk.

Naam: Shantia, Leeftijd: 14, Gelezen boek: Russisch IJs…
Wat vond je ervan: Ik vond het boek ongelofelijk spannend. Je kunt vaak heel hard lachen om de grappen van Jochem. Het is ook heel goed aan uw boeken dat u laat zien hoe de kinderen in andere landen leven en hoe slecht het daar kan zijn.

Naam: arno, Leeftijd: 14, Gelezen boek: Russisch IJs…
Wat vond je ervan: Een kei spannend boek dat iedereen moet lezen!!

Naam: Dorien., Leeftijd: 11, Gelezen boek: Russisch IJs…
Wat vond je ervan: Ik vond het een SUPERTOF boek vol spanning en ik ben heel blij dat ik het gelezen heb, Ook dat Shadi haar echte vader terug vond ,dat Raisa en Jochem verliefd werden en dat ze al die straatkinderen gered hebben vind ik super!!

Algemeen:
Hardcover: 381 pagina’s
ISBN: 9044310143
Uitgever: House of Books

Ebook: PDF – 315 pagina’s.
ISBN: 9789491671050
Uitgever: Hoogenboom dreamwork

Rusland