Jeugdboeken 11+


Onder de knop 'Alle jeugdboeken', tref  je alle informatie over de acht delen die in de jeugdserie Wereldavonturen zijn verschenen. Wil je over een van deze boeken je boekverslag maken of een boekbespreking houden, kijk dan ook bij boekverslag en raadpleeg de achtergrondinformatie bij de afzonderlijke delen. 

Verder vind je informatie over de schrijver Peter Hoogenboom, over het schrijven van zijn eerste Jeugdboek, over het schrijfproces en meer.

Wil je weten wat er in de kranten over Peter Hoogenboom geschreven is en wat lezers van zijn boeken vinden, kijk dan bij meningen. Je kunt ook zelf je mening geven, nadat je een van zijn boeken gelezen hebt.

Peter Hoogenboom bezocht inmiddels honderden basis- en middelbare scholen in het land. Hier vertelde hij over de leefsituatie van kansarme leeftijdgenoten elders in de wereld. Als jij hem ook op jouw school wilt ontvangen dan kan jouw leerkracht hem uitnodigen. Meer informatie over de schoolbezoeken staat onder het kopje, Auteursbezoek.

Een samenvatting van berichten over hem in de pers levert de volgende omschrijving op:
'Peter Hoogenboom is een meester in het bedenken en schrijven van spectaculaire avonturen die spelen in de wereld van vandaag. Zijn boeken worden gekenmerkt door voortdurende spanning, verrassende wendingen, humor en de treffende beschrijvingen van de leefsituaties van kinderen en jongeren in andere landen en culturen. De strijd die kinderen en jongeren wereldwijd voeren voor een beter leven, vormt de rode draad in zijn serie wereldavonturen.'


De Wereldavonturen lezen op een e-reader, je tablet of en computer? 
Wil je een van de boeken uit de serie Wereldavonturen lezen op een e-reader, je tablet of een computer, dan kan dat. Klik hieronder op het boek van je keuze en dan kun je dat boek bestellen. Dat gaat heel simpel. Je vult in het daarvoor bestemde vak je naam en je e-mailadres in. Je selecteert je bank en kunt dan met Ideal betalen. Vervolgens krijg je een e-mail met daarin een link om het digitale boek te downloaden. Alvast heel veel leesplezier gewenst.

Papieren exemplaar
Wil je toch liever een papieren exmplaar hebben, dan is dat ook te koop. Het kan echter zijn dat het Wereldavontuur van jouw keuze niet beschikbaar is in de (internet)boekwinkels. Informeer dan even via de Contact pagina of en waar dit boek toch nog te koop is. Je krijgt dan zo snel mogelijk bericht.
Contact