Over de schrijver

School
Peter Hoogenboom is geboren in 1956 in Utrecht. Op de middelbare school zat hij in de redactie van de schoolkrant. 'Dat was leuk om te doen,' aldus Peter. 'Maar ik had toen absoluut niet de droom om later schrijver te worden.' Na de middelbare school is hij eerst in militaire dienst geweest. Toen bestond de dienstplicht voor jongens nog. Na zijn dienstplicht heeft hij een periode gereisd en is daarna rechten gaan studeren aan de universiteit.

Internationaal recht
Hij heeft  altijd al veel belangstelling gehad voor wat er in andere landen gebeurde. Daarom heeft hij zich  in zijn rechtenstudie gespecialiseerd in Internationaal recht. De regels van het internationale recht zijn tussen de landen onderling afgesproken en zijn vaak opgeschreven in internationale verdragen. Een verdrag is een officiële afspraak tussen landen. Een verdrag dat hij heel belangrijk vindt is het verdrag voor de rechten van mensen onder de achtien jaar. Dit verdrag wordt meestal het internationale kinderrechtenverdrag genoemd en biedt jonge mensen tot 18 jaar extra bescherming. Volgens Peter is die extra bescherming hard nodig. ''Er zijn in de wereld nog teveel jonge mensen die geen kans krijgen op een fijn leven en een gelukkige toekomst. Miljoenen kinderen en jongeren moeten al vanaf jonge leeftijd keihard werken, ze zwerven op straat en worden gedwongen om mee te vechten in oorlogen,' aldus Peter. Het zijn deze jonge mensen en hun strijd voor een beter leven spelen die in de boeken uit de serie Wereldavonturen een belangrijke rol spelen.


Werk
Voordat hij rechten ging studeren schreef Peter al stukjes voor verschillende tijdschriften. Tijdens zijn studie was hij redacteur en later hoofdredacteur van tijdschriften. Na zijn studie is hij ook een poosje uitgever geweest van tijdschriften. Hierna is hij met een eigen bedrijf begonnen. Hij organiseerde in Nederland, maar ook in andere landen grote congressen. Dat was heel interessant' laat Peter weten. 'Ik was vaak op reis en ontmoette veel verschillende mensen. Maar het was niet altijd een vrolijke boel op reis. Ik zag in sommige landen de trieste leefomstandigheden van veel kinderen en jongeren. Natuurlijk wist ik al wel dat er heel veel mis is in de wereld. Maar om het zelf van nabij te zien is toch heftig.' Inmiddels is hij geen directeur meer van zijn eigen bedrijf, maar heeft hij het roer omgegooid om full-time te kunnen schrijven.  Peter zegt: ' Met mijn boeken wil ik mijn lezers niet alleen een spannend avontuur bieden. Ik hoop dat ze ook iets leren over het leven van leeftijdgenoten in andere landen en culturen.'