Achtergrondinfo

Hete loempia’s, vreemde weeshuizen en een Thaise tweeling.

Korte Inhoud:
In dit boek schieten de hoofdpersonen twee weesmeisjes te hulp die tegen hun zin werkzaam zijn in de Thaise seksindustrie.

Sociaal/maatschappelijke aspecten:
Om in de termen van de hoofdspersonen te spreken heb je naast de vele rugzaktoeristen in Thailand ook een flinke hoeveelheid rotzaktoeristen. Deze komen niet voor de prachtige stranden en de rijke cultuur maar vooral voor de seks. De Thaise seksindustrie is een miljardenbusiness waarin veel kinderen (voornamelijk meisjes) tegen hun zin werkzaam zijn.

De gedachte dat seks met jonge meisjes minder kans geeft op Aids zorgt ervoor dat meisjes op steeds jongere leeftijd in het circuit terechtkomen.

Thailand heeft tevens een belangrijke (doorvoer)functie als het gaat om de handel in kinderen. Niet alleen Thaise kinderen worden hier het slachtoffer van. Ook worden er op forse schaal kinderen uit bijvoorbeeld de buurlanden Myanmar en Vietnam ontvoerd om vervolgens te worden verkocht aan bordelen of particuliere klanten in Thailand en elders in de wereld.

Actualiteit en politieke aspecten:
Er wordt uitleg geboden over de corruptie bij de Thaise overheid. Hierdoor kunnen ondanks het door Thailand ondertekende internationale verdrag voor de rechten van het kind enorme mistanden blijven bestaan.

Ook de hoge gevangenisstraffen en de doodstraf voor drugssmokkel komen aan bod.