Achtergrondinfo

Koninklijke geheimen, gillende geiten en Nepalese hamburgers.

Korte inhoud
:
Bij een familiedrama komt de koning van Nepal te overlijden. Hij wordt opgevolgd door zijn op macht en rijkdom beluste broer. De hoofdpersonen raken betrokken bij een staatsgreep om deze wrede nieuwe koning van de troon te stoten. Samen met een onechte dochter van de overleden koning proberen zij diens doodgewaande zoon aan de macht te helpen. De hoop is dat hij de kinderen van Nepal een betere toekomst zal bieden.

Sociaal/maatschappelijke aspecten:
De macht in Nepal is in handen van een aantal machtige families. Terwijl zij hun eigen belangen beschermen lijden miljoenen kinderen in Nepal een armzalig bestaan. Velen van hen bestaan officieel niet eens omdat ze niet in het bevolkingsregister staan ingeschreven. Zij zijn gedoemd om de rest van hun leven als illegalen in hun eigen land te leven. Mede hierdoor hebben veel kinderen geen toegang tot onderwijs en de meest elementaire medische zorg. Ze worden blind of gaan dood aan ziekten die goedkoop en eenvoudig te genezen zijn. Er wordt een beeld geschetst van deze situatie en er worden oplossingen genoemd die verbetering kunnen brengen.

Actualiteit en politieke aspecten:

Aandacht voor de langdurende strijd tussen het officiële leger en het maoïstische rebellenleger en de effecten daarvan op het leven van kinderen.